Sorum Var Ben bakım ve çalışma surecindeyim.

Mhmt1736

SMS Onaylı
Normal Üye
Konu Sahibi
Üzerimde biseyler olduğunu tahmin ediyorum, yani beni kollayan ya müslüman cin yahut ruhani bişey olsa derim.

Bir kaç sene oldu, artık ilgimi ve meragimi sardi bu etrafımda yaşadığım vakaa.

Tarifi şöyle:
Toplumda bazı insanlar bana bazı şeyler yukluyorki, ben içimde donuyor ve üzülüyorum.
Bundan böyle husnuzan ve şefkat dolu hayr duasına tetik ediliyorum yahut teşvik buluyorum.

Bu tepkim üzere etrafımda bazı kişiler önümde elinikolunu bağlıyorlar, çünkü bir gürültü ile üzerlerine varıldığını apaçık herkez duyabiliyor. Ve artık bu gürültüye kulak verir oldum, halbuki küçüklüğümden beri bu vakaa heb beni takip ettiysede hiç anlam bulamadigimdan artık önemsemiyordum. Artık görüyorum ki etrafındakiler bana yaptıklarından dolayı herkes duyacak şekilde dayak yiyorlar.

Otuz sene evvel musallat yaşadım ve bu arttıkça arttı, ve son on seneden bugüne musallata karşı tepki gösteriyorum. Yani bundan böyle etrafımdaki olup bitenlere çok hassasisiyet kazandığımdan beri, bu etrafima yağan dayakseslerine anlam bulmak istiyorum.

Bazende öyle oluyor ki hayrdualarim ve dayakseslerine mutakiben, o şahsın üzerinde ışık görüyorum.

Bu ışık hatırladım ca küçüklüğümden beri rastgeliyor bana. Ama bu ışığın ve dayakseslerinin bilinç üstü algilamam son iki-üç seneden beri, yani ben farkında olabiliyorum, yani öyle yansiyorki apaçık bir olay kabul ediyorum.

Işık öyle ki, sanki karşımdaki şahsın üzerinde hane o eski 40Watt lik ampulün gücünde sarımsıl ışık yanıyor.

Bu nasl bişey?

Üstelik bir mubaregin sohbetinde Radyoda bahsedildi bu vakaa.

Sanırım nasihatler denen bir kitabın sohbetlerinden okuyordular radyoda.

Bu esnada o mübarek uzaktan bir toplumun çalgı çaldıkları sesleri duyduğunu söyler ve bir müddet sonra o toplumun uzerinde ışık göründüğünü, anlatır.

Günay hoca, siz bilirseniz yahut açıklarsanız elli seneden beri beklediğim izaha kavuşacam.

Allah razı olsun.

Selamlar,

Anlattıklarınızı ve uzun yıllardır zihninizi meşgul eden bu durumları dikkatle okudum. 50 yıldır bu soruya ve yaşadıklarınıza bir anlam aramaya çalışmanız, bunun sizde ne kadar derin bir merak ve yük oluşturduğunu açıkça gösteriyor.
Ancak açık ve net konuşmak gerekirse: Bu tür durumlar tahminlerle, varsayımlarla veya "bende ruhani bir şey mi var" yaklaşımıyla çözülecek işler değildir.
Konuyu doğru bir zeminde ele alabilmeniz için şu noktalara dikkat etmeniz son derece önemlidir:

Öncelikli Olarak Durumun Psikolojik ve Algısal Boyutu
Anlattığınız "herkesin duyduğu dayak sesleri", "kişilerin üzerinde beliren ampul ışığı gibi sarımsı ışıklar" ve toplumsal olayları tamamen kendi içinizdeki tepkilerle özdeşleştirme hali, zihnin ve duyusal algının size oynadığı psikolojik süreçlerdir. Zamanla yaşadığınız tecrübeleri, duygusal hassasiyetinizi ve zihninizdeki anlam arayışını bu olaylarla kendiniz özdeşleştirmişsiniz. Algıda oluşan bu tür yanılsamalar ve hassasiyetler psikolojik süreçlerle doğrudan bağlantılıdır.

Işık ve Ses Algısının Ayrı Değerlendirilmesi
Gördüğünüzü belirttiğiniz ışıklar veya duyduğunuzu söylediğiniz sesler (radyoda dinlediğiniz sohbetlerdeki anlatımlardan bağımsız olarak) fizyolojik, nörolojik veya psikolojik algı farklılıklarından kaynaklanabilir. Zihin, yüksek hassasiyet veya stres altındayken çevredeki nötr uyaranları farklı ışık veya ses deneyimleri olarak algılatabilir.

Musallat Kavramı ve Gerçekliği
Manevi boyutta musallat dediğimiz durumlar çok daha ağır, yıkıcı, farklı emareleri olan son derece ciddi konulardır. Sizin durumunuzda ise kendi tepkilerinizi ve çevrede gelişen olayları zamanla zihninizde bir kalıba oturtup kendi kendinize bir yorum geliştirmeniz söz konusudur.

Tavsiyem:
Yıllardır taşıdığınız bu yükü ve zihinsel yorgunluğu geride bırakabilmek için izlemeniz gereken ilk ve en sağlıklı adım bir uzman psikiyatrist veya psikolog ile görüşmektir. İnsan zihninin ve duyularının bize yaşattığı bu tarz yoğun algısal deneyimler, tıbbi ve psikolojik bir değerlendirme ile netleşir.
Kendinizi kulaktan dolma yorumlara veya spiritüel tahminlere teslim etmek yerine, mutlaka işin uzmanı bir sağlık ve bu işin profesyoneline başvurarak bu durumu uzman kontrolünde değerlendirmenizi tavsiye ederim.

KONUYU OKUYAN VEYA CEVAPLAYACAK OLANLARIN DİKKATİNE.!!!

Konu yada kaynaklarda mesaj yazma zorunluluğu yoktur.

Gereksiz,anlamsız mesajlar yazarak konuları kirletmemeye çalışalım.

DEĞERLİ ZİYARETÇİLERİMİZ Forumuzdan daha fazla faydalanmak için Lütfen ÜYE OLUN.

ÜYE OLMADAN FİKİR ALIŞ VERİŞİ YAPAMAZSINIZ.!

YENİ SİSTEMİMİZDE SMS ONAYI OLMAYAN ÜYELER FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNAMAYACAKLAR

Bu konuyu görüntüleyen üyeler

Bir Konuşma Başlat
Selam! Whatsapp'ta sohbet etmek için aşağıdaki danışmanlarımızdan birini tıklayın
Danışmanlarımız genellikle birkaç dakika içinde yanıt verir.